Niet bij de pakken neerzitten!

Publicatiedatum: 17-02-2012

Van alle sombere verhalen en berichten wordt niemand blij. Nederland zit weer in een recessie, economisch gaat het nog even niet goed. Als woonstichting merken we daar ook veel van; zowel de verkoop als de verhuur van woningen loopt echt fors terug. Even blijven zitten tot betere tijden, denken velen blijkbaar....

Ik zeg wel eens tegen mensen die ik spreek: je kunt nu minder winst maken op je eigen woning dan drie jaar geleden. Doe eens een serieus bedrag van je vraagprijs af, want de marktprijs is ├ęcht lager dan je denkt. Vergelijk dat eens met de prijs waar je jouw huis bijvoorbeeld 15 jaar geleden voor kocht. Dan wordt je daar toch blij van! We moeten allemaal accepteren dat de huizenprijzen echt lager (moeten) zijn! Want, als we dat echt kunnen, dan kan er weer beweging komen in de woningmarkt. En als de banken dan ook nog meebewegen, dan ontstaat er weer perspectief.

Nieuw initiatief

Waar ik ook blij van word, is van mensen die zich druk (beginnen) te maken over leefbaarheid. Er ontstaan steeds meer initiatieven die mensen en organisaties verbinden. Een leuk voorbeeld is de Stichting Meerwaarde Maas en Waal. Als woonstichting stimuleren we graag dit soort initiatieven, onder andere via ons leefbaarheidfonds en via de de inzet van kennis en mankracht. Met minder geld meer doen kan echt! Dat kan vooral als we elkaar opzoeken en gezamenlijk acties uitzetten en er samen tijd en energie, en zo nodig geld in steken. Wat ons betreft, gaan we niet bij de pakken neerzitten. We zoeken samen naar nieuwe mogelijkheden!

 

Deel deze pagina