Nieuwbouw op stapel in gemeente West Maas en Waal

Publicatiedatum: 12-11-2010

Op donderdag 4 november 2010 hebben de gemeente, Woonstichting De Kernen en Van Wanrooij Projectontwikkeling in De Twee Linden in Beneden-Leeuwen de benodigde contracten getekend voor nieuwbouw in Boven-Leeuwen en Beneden-Leeuwen. Het gaat om Plan Leeuwenborgh in Boven-Leeuwen en Het Leeuwse Veld in Beneden-Leeuwen.

Boven-Leeuwen

In plan Leeuwenborgh, dat vlakbij Kulturhûs D’n Dulper wordt gebouwd, komen 40 woningen, zowel huur als koop, van rijwoning tot tweekapper en enkele appartementen. Het ontwerp bestemmingsplan is 10 november jl. in procedure gebracht. Binnenkort wordt het bouwbord op locatie onthuld en gaat de bijbehorende site in de lucht; www.leeuwenborgh.info. Belangstellenden kunnen via deze site op de hoogte blijven van de activiteiten en start verkoop van dit project.

Beneden-Leeuwen

Het Leeuwse Veld, ten zuiden van de Van Heemstraweg, wordt een mooie uitbreiding van Beneden-Leeuwen en in fasen gebouwd. De eerste fase wordt gerealiseerd aan de oostzijde van het plangebied tegenover de Beatrixstraat. De uitgangspunten voor het geheel zijn inmiddels gedefinieerd. Ook wordt er gewerkt aan een beeldkwaliteitplan, zodat een harmonieuze wijk ontstaat met veel groen, water en ruimte. Belangstellenden kunnen zich op dit moment al melden op www.hetleeuwseveld.nl. Zodra meer informatie bekend is, worden zij hiervan in kennis gesteld.

Fotobijschrift: John van Wanrooij, Van Wanrooij Projectontwikkeling (links), Marinus Kempe, van Woonstichting De Kernen (rechts) en Thomas Steenkamp, burgemeester van West Maas en Waal (midden)

Deel deze pagina