Nieuwbouw voor ouderen met zorgindicatie in Ophemert

Publicatiedatum: 05-06-2014

Op 3 juni jl. hebben Woonstichting De Kernen en Stichting Zorgcentra Rivierenland (SZR) uit Tiel een intentieovereenkomst getekend. Zij willen samen een woon-zorgvoorziening voor demente ouderen met een verblijfsindicatie in nieuwbouwplan ‘Slingerbos’ in Ophemert ontwikkelen. Marinus Kempe, directeur –bestuurder van De Kernen en Frits van Es, directeur-bestuurder van SZR tekenen de overeenkomst op de ‘toekomstige’ locatie aan de Molenstraat in Ophemert.

De bedoeling is een woongebouw te realiseren met daarin drie groepswoningen voor elk acht personen. Oudere inwoners met een zorgindicatie in het oostelijk deel van de gemeente Neerijnen kunnen in de toekomst door de bouw van deze woon-zorgvoorziening in hun eigen omgeving blijven wonen.  Dit is nu niet mogelijk.  Deze groep mensen moet nu verhuizen naar Tiel, Haaften of Geldermalsen. 

Planning

De verwachting is dat de bouw kan starten in 2016. Eerst moeten de bestemmingsplan- en omgevingsvergunningsprocedures doorlopen worden. Dit project zit nu in de initiatieffase. De intentie is samen dit gebouw te realiseren. Duurzaamheid zal een aandachtspunt zijn met betrekking tot de ontwikkeling van het gebouw.

Fotobijschrift: Marinus Kempe, directeur –bestuurder van De Kernen (links) en Frits van Es, directeur-bestuurder van SZR (rechts), tekenen de overeenkomst op de ‘toekomstige’ locatie aan de Molenstraat in Ophemert.  

Deel deze pagina