Nieuwbouw Weikesstraat Alem gestart

Publicatiedatum: 08-05-2012

Directeur-bestuurder Marinus Kempe (Woonstichting De Kernen), wethouder Jos Huizinga (Gemeente Maasdriel) en directeur Mari van den Broek (Woningstichting Maasdriel), zijn getuigen van de sloop van de woning en bijbehorende stallen aan de Weikesstraat in Alem. Hiermee gaat nieuwbouwproject Weikesstraat Alem officieel van start.

Samenwerking leidt tot succes

De samenwerking tussen de provincie, de gemeente Maasdriel en de corporaties Woonstichting De Kernen en Woningstichting Maasdriel, leidt in 2008 tot het opheffen van de geurcirkel voor deze locatie. Hiermee wordt halverwege 2009 de weg vrij gemaakt voor het ontwikkelen van woningbouw.  Inmiddels ligt er een bijzonder plan voor de Weikesstraat in Alem, waar nu officieel mee gestart wordt. 

Verrassend wonen, slim starten

Het ontwerp is zo gemaakt dat de rijen er samen uitzien als ‘vrijstaande woningen’ of een ‘langgevelboerderij’. Perfect passend in hun landelijke omgeving. Een gevarieerd geheel, waarvan een deel zeer geschikt is als starterswoning.

In twee fasen wordt het plan gerealiseerd. In fase 1 starten we met de bouw van twee rijen woningen. In totaal bestaat deze fase uit 11 woningen.  De koopwoningen worden verkocht door Woonstichting De Kernen, via verkoopmakelaar Moolenaar Makelaardij in Zaltbommel. Hiervan zijn inmiddels 5 woningen in optie. De vraagprijzen van deze woningen liggen tussen de € 159.500 en € 235.000 v.o.n. De huurwoningen worden verhuurd door Woningstichting Maasdriel. De oplevering van fase 1 staat gepland voor tweede kwartaal 2013. De tweede fase bestaat uit 6 woningen en wordt naar verwachting binnen 5 jaar gerealiseerd.

Foto bijschrift: In de kraan wethouder Jos Huizinga samen met de kraanmachinist van De Rooy Sloopwerken, zij slopen de fundering van de woning op de bouwlocatie Weikesstraat in Alem. Rechts dhr. Mari van den Broek en dhr. Marinus Kempe.

Deel deze pagina