Nieuwe impuls schoolproject ‘Zo wil ik wonen!’

Publicatiedatum: 29-05-2013

De Kernen en het Pax Christi College werken ook dit schooljaar weer intensief samen in de voorbereiding en uitvoering van het project ‘Zo wil ik wonen!’ Alle tweedejaars leerlingen van deze school (afdeling Junior College West Maas en Waal) werken in de maand mei ieder op hun eigen niveau aan het thema wonen. Jaarlijks worden nieuwe programma onderdelen toegevoegd.

Dit jaar is ervoor gekozen om de vwo-leerlingen nog meer uit te dagen.  Vakspecialisten van ondermeer De Kernen verzorgen gastlessen over historische en actuele ontwikkelingen in de regio, zoals de nieuwbouwplannen in Beneden-Leeuwen. En gaan de leerlingen aan de slag met een verwerkingsopdracht.

Zelf onderzoek doen

Van de leerlingen wordt verwacht dat ze zelf de onderzoeksvragen kunnen bedenken voor het bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum. Er wordt nagedacht over woonomstandigheden in vroeger tijden. Op deze manier leren de leerlingen zich nog beter te verplaatsen in het leven van toen en de onderzoeksvaardigheden gescherpt. 

 

Debat over toekomst

In de afgelopen maanden hebben de leerlingen meerdere keren gedebatteerd met lokale politici over de gevolgen van ontgroening en vergrijzing in de regio in de nabije toekomst. De leerlingen blijken uitstekend in staat om op basis van argumenten hun eigen ideeën over het wonen in West Maas en Waal voor het voetlicht te brengen.

Voor verdere informatie: contactpersoon Martijn Vermeulen Pax Christi College, T 06-14198515

Deel deze pagina