Nieuwsgierige kinderen klimmen op bouwbord Leeuwenborgh

Publicatiedatum: 16-12-2010

Op maandag 13 december hebben wethouder Van Gruijthuijsen en wethouder Van Swam van de gemeente West Maas en Waal het bouwbord voor het nieuwbouwproject Leeuwenborgh onthuld; op het bord een grote foto van kleine kinderen die nieuwsgierig over de schutting kijken. Het bouwbord trekt op deze manier veel aandacht. Er komen in dit nieuwbouwplan 40 woningen, waarvan 26 koop- en 14 huurwoningen.

Straks staan er in het plan diverse typen woningen en appartementen; appartementen voor starters en/of senioren, rijwoningen en twee-onder-één kapwoningen in het koopsegment en rijwoningen en seniorenwoningen in het huursegment. In het eerste kwartaal start de verkoop van de woningen. Actuele informatie staat op de site www.leeuwenborgh.info. Belangstellingen kunnen zich via deze site aanmelden om als eerste informatie te ontvangen. 

Over de naam Leeuwenborgh

Het nieuwbouwplan is gelegen in de hoek van de Trambaan en Molenstraat in Boven-Leeuwen. De naam Leeuwenborgh verwijst naar de historische achtergronden van Boven-Leeuwen, waar in vroegere tijden het ‘Huis Leeuwenbergh’ heeft gestaan. De naamgeving van de woningen verwijst naar de molen die er in het verre verleden in de buurt heeft gestaan en de locatie van de Molenstraat.  

VOF Leeuwenborgh

Bijna een jaar geleden op 17 december 2009 hebben gemeente West Maas en Waal, De Kernen en Van Wanrooij projectontwikkeling BV een intentieovereenkomst getekend voor dit nieuwbouwproject.
Om deze plannen mogelijk te maken, werkt Van Wanrooij projectontwikkeling met De Kernen samen in de VOF Leeuwenborgh, die de werkorganisatie voor de planontwikkeling vormt. Op 4 november jl. hebben dezelfde partijen de exploitatieovereenkomst ondertekend voor dit plan.

Fotobijschriften: bouwbord

Deel deze pagina