Oostvleugel II in Poederoijen viert vliegende start

Publicatiedatum: 24-06-2011

Woonstichting De Kernen is op 23 juni jl. officieel met de bouw gestart van nieuwbouwplan Oostvleugel II in Poederoijen. Dit gebeurde op symbolische wijze; wethouder Adri Bragt van de gemeente Zaltbommel en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen hebben samen de ‘eerste paal’ geslagen.

(op foto: links Marinus Kempe, directeur bestuurder van De Kernen, rechts Adri Bragt, wethouder gem. Zaltbommel)

Het vieren van de start van de bouw gebeurde samen met de toekomstige bewoners, de klankbordgroep, Woonstichting De Kernen en andere betrokkenen. Het project heeft zowel huur- als koopwoningen.

CBO (Collectief Begeleid Ontwikkelen)

Bij Oostvleugel II wordt het Collectief Begeleid Ontwikkelen toegepast; De Kernen zorgt er samen met de architect voor dat er voldoende tijd en ruimte is voor individuele wensen van toekomstige bewoners in de ontwerpen. Zo wordt Oostvleugel II niet alleen breed gedragen door alle betrokkenen, maar is de bouw ook gefaseerd. Dat betekent dat het aanbod telkens afgestemd is op de vraag. Dit concept past bij de huidige marktontwikkelingen. In deze fase kunnen we daarom al spreken van een vliegende start.

Aanwinst

Leenders architecten heeft de woningen in het plan Oostvleugel II ontwikkeld. Met dit plan wordt er een mooi, herkenbaar stukje Poederoijen toegevoegd als versterking van het historisch centrum. In het ontwerp komen korte gebogen straten met veel variatie in woningtypen, verspringende voorgevelrooilijnen en alles refererend aan de authentieke woningen en (woon)boerderijen in de historische kern. Dus geen lange rechte straten met dezelfde woningen.  

Te koop

Er zijn nog enkele woningen te koop. Meer informatie bij www.oostvleugel.nl

Deel deze pagina