Ophemert is Kulturhus rijker

Publicatiedatum: 09-09-2013

Op zaterdag 7 september jl. hebben Jan Jacob van Dijk (Provincie Gelderland), burgemeester Van Hedel, wethouder Rian Verwoert (Gemeente Neerijnen) en Hanny Kapelle (voorzitter van het bestuur van Huis Op Hemert) en Marinus Kempe (directeur-bestuurder woonstichting De Kernen) het nieuwe kulturhus in Ophemert feestelijk geopend. Wim van Beuzekom, de bedenker van de naam ‘Huis op Hemert’ voor dit kulturhus, is door de voorzitter in het zonnetje gezet.

Inwoners van het dorp Ophemert zijn massaal op de been om de opening van het nieuwe kulturhus samen te vieren. Na het officiële gedeelte, is er een informeel dorpsfeest. 

Leefbaar dorp

Iedereen benadrukt dat de komst van dit kulturhus een verrijking is voor de leefbaarheid van het dorp Ophemert. Het Kulturhus maakt op een natuurlijke manier veel georganiseerde en spontane sociale contacten mogelijk. Iedere inwoner van Ophemert gaat hier profijt van hebben; schoolgaande kinderen, verenigingen, ouderen, jongeren en mensen uit naastgelegen dorpen.

Steun provincie Gelderland

De provincie Gelderland ziet ook de meerwaarde van het kulturhus en heeft een subsidie gegeven van 300.000 euro.

Veel activiteiten

In kulturhus Huis op Hemert zit onder andere een gymzaal, een bibliotheek (bibliotheek Rivierenland), dagopvang voor ouderen (SZR), een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang voor kinderen (Kinderopvang Rivierenland BV), een consultatiebureau (STMR) en een praktijk voor logopedie. Het verenigingsleven vindt inmiddels de weg naar Huis op Hemert; de eerste cursussen vanuit Stichting Welzijn Neerijnen starten eerdaags.

Zorggeschikte woningen

Het Kulturhus heeft ook tien zorggeschikte huurappartementen.  

Fotobijschrift foto boven: vlnr: Jan Jacob van Dijk (provincie Gelderland, Wim van Beuzekom (bedenker naam Huis op Hemert), jonge inwoner van Ophemert, Rian Verwoert (wethouder gemeente Neerijnen).

 

Deel deze pagina