Overpeinzingen

Publicatiedatum: 22-12-2011

Zo aan het einde van het jaar lijkt het wel of we denken dat er na volgende week geen dagen meer zullen komen. Je weet maar nooit?!

Bij velen moet er nog van alles afgewerkt of opgelost worden voor de feestdagen en met de tong op onze schoenen belanden we in een weekje of een paar dagen vrij. Ik hou ook van dingen afronden, maar of dat nu persé voor de kerst moet?!

Ik kijk altijd aan het eind van het jaar om, even mijmeren over wat we dit jaar met z'n allen gedaan hebben. En ook wat brengt volgend jaar. Zullen we dan al iets van economisch herstel zien? Kunnen we mensen helpen aan een goed huis, of spelen Haagse regels ons parten? Dat soort zaken.

Vorige week was ik jurylid voor BouwTalentAward. Een prijsvraag voor jonge MBO/HBO studenten om creatieve ideeën te leveren voor het gebruik van een leegstaand kantoor. Leuk om te ervaren hoe jongeren nadenken over de toekomst en hoe ze creatief invulling geven aan een gebouw dat jaren terug voor iets anders is ontworpen. En mooi om te zien dat er jongelui zijn die vol goede ideeën zitten over bouwen en wonen!

Er is afgelopen jaar in de wereld, in Nederland, in ons werk, in de woningmarkt, veel veranderd! En om maar bij mijn eigen vak te blijven, wonen: de toekomst ziet er echt anders uit is mijn inschatting. Het wordt niet meer zoals het was. Dit vraagt van mij, mijn collegae en onze samenwerkingspartners om - net als die jonge studenten - creatief te kijken naar wonen en leefbaarheid. En wat wij daar (maar zeker ook samen met anderen) voor iedereen in kunnen doen. Iets om de komende tijd nog maar eens over na te denken bij de kerstboom met een glaasje…

Ik wens ieder fijne feestdagen, voorspoed en gezondheid in het nieuwe jaar!

 

 

Deel deze pagina