Poederoijen opent deuren! Twee monumentale gebouwen te koop

Publicatiedatum: 05-10-2011

Zaterdag .8 oktober is het open huis bij de klassieke Gelderse T-boerderij en een stalgebouw met een bijzondere vormgeving.

Open huis bij twee bijzondere monumenten

Beide gebouwen hebben de status van gemeentelijk monument. U treft beide panden naast elkaar, aan de dijk die langs het dorp loopt, op adres: Maasdijk 34 in Poederoijen. Met enkele kleine winkel- voorzieningen, een kinderdagverblijf en de basisschool op loopafstand.


Veel mogelijkheden in authentiek monument

De T-boerderij ligt met het voorhuis direct aan de dijk. Het lager gelegen achterhuis ligt er haaks achter. De boerderij verkeert in authentieke staat en dient grondig gerestaureerd te worden. Zeer fraai zijn de voor- en achtergevel. De voorgevel vanwege zijn symmetrische opbouw en verfijndheid in kleine details. De achtergevel, vanwege de (pion)ornamenten in de topgevels. Vanwege haar ligging en grootte heeft het gebouw veel mogelijkheden voor voor wonen en werken. De gevels bieden ook de ruimte om uitdrukking te geven aan deze functies. De binnenruimte geeft ook veel opties. Hier komen licht en ruimte bij elkaar in de nieuwe woonfunctie. 

 

Inhoud ca. 900 m3. Perceeloppervlakte ca. 1679 m2. Vraagprijs: € 330.000,= k.k.

De voormalige stal voor paarden en varkens is een markant gebouw met een bijzondere vormgeving. Het geeft blijk van de architectuuropvattingen in die tijd en hoe deze vertaald zijn geweest naar bouwwensen van boeren met een uitgesproken liefde voor de paardenhouderij. Deze weerslag van status en allure vindt u terug in het gebouw. Het mooie kleurgebruik, de banden, de steenafzettingen rondom de kozijnen, de stalen kozijnen met gekleurd glas en uiteraard de (pion)ornamenten op de dakranden zijn prachtig. Het bijzondere van dit gebouw is dat het exterieur in oorspronkelijke staat verkeert. Tweede leven Het zeer ruime gebouw biedt veel mogelijkheden voor een een tweede leven als woonhuis.. Uiteraard is het belangrijk nieuwe ingrepen in interieur en exterieur uitermate zorgvuldig te laten uitvoeren. Ze moeten toegevoegde waarde hebben voor het monument. Een eigentijdse interpretatie van de functieverandering in architectuur krijgt hier zeker ruimte. Met als leitmotiv: het resultaat is meer dan de som der delen.

 

Inhoud: ca. 825 m3. Perceeloppervlakte ca. 1160 m2. Vraagprijs: € 230.000,= k.k. 

Veel expertise in huis

Geert van Sommeren van De Kernen en Nico van Vliet van Hofstaete Makelaardij o.z. hebben de kijkdag op 8 oktober uitstekend voorbereid. Woonstichting De Kernen, eigenaar/verkoper, toont haar waardering en respect voor beide panden door te investeren in ondermeer een bouwkundig inspectierapport van de monumentenwacht, door een restauratiearchitect in te schakelen en de medewerkers van monumentenzorg te betrekken die werken bij de gemeente Zaltbommel.

Voor de uit- voering van de verkoop- activiteiten heeft Hofstaete Makelaardij opdracht ge- kregen, een specialist op het gebied van monumentale woonhuizen.

Wanneer

Aanstaande zaterdag, 8 oktobervan 10.00 tot 13.00 uur heten Geert van Sommeren en Nico van Vliet u van harte welkom. Zij laten u graag beide gebouwen zien , gelegen aan Maasdijk 34 in Poederoijen. Ook mensen, zonder koopintentie, doch met interesse in monumentaal erfgoed, zijn welkom. Tijdens het open huis kunt u de nodige verkoopinformatie ontvangen.  

Voor nadere informatie neemt u u contact op met: Hofstaete Makelaardij o.z.,

T: (0416) 671700
E: infohofstaetemakelaardijnl 
I:   www.hofstaetemakelaardij.nl 


Deel deze pagina