Project ‘Thuis met het grootste gemak’ toont 47 aanpassingen in voorbeeldhuis

Publicatiedatum: 23-08-2011

Op 28 juni openden wethouder van de gemeente West Maas en Waal, Bert van Swam en directeur-bestuurder van Woonstichting De Kernen, Marinus Kempe, officieel de deuren van het voorbeeldhuis aan De Hoflaan 21 in Maasbommel. Dat gebeurde onder grote belangstelling. In het voorbeeldhuis tonen de gemeente West Maas en Waal en woonstichting De Kernen, samen met een groot aantal partijen, aan het publiek hoe een eengezinswoning geschikt is gemaakt voor langdurig woonplezier. Comfort, veiligheid en gemak staan hierbij centraal. Maar liefst 47 aanpassingen zijn te bewonderen in deze modelwoning.

(fotobijschrift: Bert van Swam, links, Marinus Kempe, rechts)

De achterliggende gedachte van dit initiatief is; goed voorbeeld doet volgen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat inwoners van de gemeente West Maas en Waal zo lang mogelijk in hun eigen woning willen blijven wonen als ze ouder worden. Alleen blijken weinigen te weten hoe dat kan. Het voorbeeldhuis is er om de bezoeker te inspireren en kennis te laten maken met alle mogelijkheden op het gebied van comfort, veiligheid en gemak in en om het huis. 

Slimme oplossingen

Lang thuis kunnen blijven wonen, met en zonder lichamelijke ongemakken, staat centraal in dit  voorbeeldhuis. Kleine en grotere lichamelijke ongemakken zijn vertaald naar maar liefst 47 slimme oplossingen die het wonen aangenaam maken. Het gaat daarbij om woningaanpassingen, maar ook om technologische snufjes. Oplossingen zijn vaak eenvoudig en zelf toepasbaar, zonder grote ingrepen. 

Bezoekers van het voorbeeldhuis ontvangen een verrassing

Om het publiek kennis te kunnen laten maken met het initiatief ‘ Thuis met het grootste gemak’, is iedereen welkom in het voorbeeldhuis tot 15 oktober op vrijdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur of op afspraak. Iedere bezoeker ontvangt bij het bezoek een verrassing. Mensen zonder eigen vervoer kunnen gebruik maken van de Plusbus.

Voor het maken van een afspraak voor een bezoek of voor vervoer, kan men contact opnemen met het Servicebureau van Stichting Voormekaar op telefoonnummer (0487) 593220 (van maandag tot en met vrijdag van 9.00u tot 13.00u) of via mailadres servicebureauvoormekaarorg.

Gratis toegang

Toegang tot het voorbeeldhuis is gratis. Het initiatief wordt gesteund door gemeente West Maas en Waal, Woonstichting De Kernen, Provincie Gelderland en diverse lokale ondernemers en zorginstellingen. 

Deel deze pagina