Realisatie Het Leeuwse Veld Oost in Beneden-Leeuwen feestelijk gevierd

Publicatiedatum: 31-03-2022

Op 29 maart jl. hebben Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling, gemeente West Maas en Waal en Woonstichting De Kernen samen met bewoners en belangstellenden de realisatie van de nieuwe woonwijk ‘Het Leeuwse Veld Oost’ in Beneden-Leeuwen feestelijk gemarkeerd. Op vier plaatsen in deze wijk stonden frietkramen en tenten zodat mensen elkaar daar konden treffen en samen een buurtfeest konden vieren.

Eind 2013 waren de bouwwerkzaamheden gestart in dit plan om eind 2021 te resulteren in de bouw en oplevering van de laatste woningen aan het Roggeveld. Daarmee is het oostelijke deel met in totaal 340 woningen in diverse fasen volledig afgerond. Hiervan zijn 112 huurwoningen. Er is een grote variantie aan woningen en er is veel aandacht voor groen, water en duurzaamheid. Een grote Coolnature speeltuin maakt dit plan dan ook compleet. ‘Voel je vrij’, de slogan van deze nieuwe woonwijk, heeft letterlijk en figuurlijk betekenis en invulling gekregen. 

Het Leeuwse Veld West en Midden
Momenteel wordt er gewerkt aan Het Leeuwse Veld West. Hier komen in 4 woningbouwfases in totaal 73 koopwoningen en 33 huurwoningen. Hierna volgt nog Het Leeuwse Veld midden waar nog ca. 250 woningen zullen worden ontwikkeld.

Foto's: John van Gelder

 

 
 

 

 

 

Deel deze pagina