Ridder Wolter in Boven-Leeuwen

Publicatiedatum: 07-06-2011

Woonstichting De Kernen start de bouw van nieuwbouwplan Wolterborgh in Boven-Leeuwen op ludieke wijze. ‘Ridder Wolter’, geboren en getogen in de 13de eeuw in Leeuwen, luidt de bouw feestelijk in. Hij is daarbij in goed gezelschap van de kinderen uit groep 5 van de naastgelegen Mariaschool, die in ridderkleding een lied zingen over de legendarische ridder.

Ook speelt inwoner Hendrik Megens, die geboren is aan de Steenstraat een rol, net als wethouder Jos van Gruijthuijsen, van de gemeente West Maas en Waal. Zij boren samen met Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen, de eerste paal.


28 huurwoningen onder de Bossche school architectuur

De Kernen bouwt achter Kulturhus d’n Dulper, aan de Steenstraat het nieuwbouwproject Wolterborgh met 28 huurwoningen; 6 twee-onder-een-kapwoningen, 21 appartementen en 1 penthouse. De woningen krijgen ambachtelijk gebakken stenen van de steenfabriek uit Deest. De klei die wordt toegepast komt uit Alphen en de Ooijpolder. Bureau Van der Laan uit ’s Hertogenbosch heeft het plan ontworpen, vanwege de aansprekende architectuur van de Bossche School. De Kernen levert de woningen naar verwachting medio juni 2012 op.


Energiezuinig met drievoudig glas

De woningen zijn energiezuinig en krijgen aluminiumkozijn met drievoudig glas. De vloeren, gevels en daken worden uitgevoerd met hoogwaardige isolatiematerialen (Rc= 5). Alle woningen voldoen aan het energielabel A.   

Woningtoewijzing is gestart

Onlangs is de woningtoewijzing gestart. Er zijn er nog enkelen te huur.

Foto's: Ridder Wolter spreekt de menigte toe. Links Marinus Kempe.  

Kinderen van groep 5 van de Mariaschool zingen een lied

 

Deel deze pagina