Sleutels voor nieuwe huurders in Alphen

Publicatiedatum: 30-10-2020

Op donderdag 29 oktober jl. hebben vier nieuwe bewoners in Alphen (Gld.) de sleutels corona-proof in ontvangst genomen van hun nieuwe huurwoningen in de Driehuizenstraat 8 tot en met 10a. Zij wonen nu in deze gasloze, all-electric huizen die in een dag geplaatst zijn eind juli. Binnen 3 maanden tijd zijn de woningen klaar voor bewoning. De Kernen maakt zo vlot nieuwe woonruimte voor mensen mogelijk.

Bijzonder woonconcept
De woningen zijn zogeheten ‘uitkijkwoningen’ en zijn bedoeld voor 1-2 persoonshuishoudens; woonkamer en keuken zijn op de eerste verdieping. Hierdoor ontstaat er een andere woonbeleving, die het gevoel van ruimte en vrij wonen versterkt. Het zijn permanente woningen met een vloeroppervlak van circa 70 m2 en met twee slaapkamers. 

Herbruikbare toekomst
Deze all-electric woningen hebben zonnepanelen op het dak. Een ventilatiewarmtepomp verzorgt het warm water en de verwarming. De ecologische voetafdruk van deze houtskeletbouw woningen is relatief klein. Zo draagt De Kernen bij aan een herbruikbare, duurzame toekomst. 

Waarom deze woningen?
Dit bouwconcept sluit aan bij de vraag naar deze woningen. Door de prefabricage binnen,  is de kwaliteit hoog. Het weer heeft namelijk geen invloed, ook niet op de duur van het project. De bouwtijd op locatie is minimaal en dit geeft nauwelijks overlast voor de omgeving. 

 

Deel deze pagina