Start sociale woningbouw Maas-Waalweg Zuilichem

Publicatiedatum: 28-11-2017

De bouw van 8 sociale huurwoningen aan de Maas-Waalweg in Zuilichem is vandaag van start gegaan. Woonstichting De Kernen bouwt daar de komende maanden zes starters- en twee eengezinswoningen. Naar verwachting zijn de woningen in het voorjaar van 2018 klaar.

Wethouder Adrie Bragt: “Ik ben verheugd dat er op korte termijn meer sociale huurwoningen beschikbaar komen in Zuilichem. Hierdoor neemt de huidige druk op de sociale huurwoningen af.” Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen: “We spelen in op de vraag naar betaalbare huurwoningen in Zuilichem en zijn blij met de goede samenwerking met de gemeente over dit plan.” 

Seniorenwoningen Schoolstraat vervangen

Een aantal bewoners uit de Schoolstraat in Zuilichem verhuist naar deze nieuwe huurwoningen aan de Maas-Waalweg. Wethouder Bragt: “Hierdoor kunnen wij aan de slag om de sterk verouderde seniorenwoningen aan de Schoolstraat te vervangen. Daar komen woningen die aan de huidige woonnormen voldoen. Het vervangen van deze woningen is een lang gekoesterde wens.” 

Onderdeel van Deltaplan

De woningbouw maakt deel uit van het Deltaplan goedkope huurwoningen. Met dit plan realiseert de gemeente Zaltbommel versneld sociale huurwoningen in nauwe samenwerking met Woonstichting De Kernen.

Deel deze pagina