Starterslening helpt woningkopers gemeente West Maas en Waal

Publicatiedatum: 19-06-2012

In de gemeente West Maas en Waal staat een aanzienlijk aantal (nieuwbouw)woningen te koop waar in een normale markt veel belangstelling voor zou zijn. De gemiddelde starter op de woningmarkt ziet al die kansen echter regelmatig aan de neus voorbij gaan, omdat de bank nét niet voldoende hypotheek wil verstrekken. De gemeente is dan ook in dit ‘gat’ gesprongen en komt met een aanzienlijke subsidie, de renteloze starterslening!

Renteloos lenen tot € 30.000,-!

De gemeente West Maas en Waal maakt een aanzienlijk budget vrij om (nieuwbouw)kopers te ondersteunen bij aankoop van een woning. Dus als de bank je onvoldoende hypotheek kan verstrekken om jouw droomhuis te kunnen kopen, dan helpt de gemeente je verder! Tot maximaal een extra € 30.000,-!! Hoe dat in zijn werk gaat, kun je horen op dinsdag 26 juni, om 19.30 uur in D’n Dulper, Pastoor Schoenmakersstraat 5 te Boven-Leeuwen.

Op deze avond, vanaf 19.30 uur zijn in D’n Dulper in Boven-Leeuwen alle deskundigen aanwezig om uitleg te geven over de ins-en-outs van de starterslening. Na een kopje koffie of thee geeft Wethouder Van Gruijthuijsen kort uitleg over het genomen initiatief en de doelstelling van de gemeente. Vervolgens komen aan het woord:

• Stichting SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting) die uitgebreid uitleg geven over de starterslening en hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

• een hypotheekadviseur toont u met allerlei praktijkvoorbeelden wat de lening kan betekenen.

Na afloop kun je alle vragen stellen aan de aanwezigen die maar bij je opkomen, zodat je een goed beeld krijgt van de nieuwe mogelijkheden die je met een starterslening van de gemeente Maas en Waal krijgt. Bovendien is er een aantal makelaars aanwezig om je een beeld te geven van het huidige (nieuwbouw)aanbod.

 

Deel deze pagina