‘Strategie = zon achter de wolken zien’

Publicatiedatum: 19-07-2012

Zo begon een e-mail die ik kreeg naar aanleiding van onze vernieuwde kijk naar de toekomst en strategie. De zomer lijkt ver weg. Nu is het droog, maar daar is het mee gezegd en mogelijk wordt het de komende tijd beter.

“De woningmarkt en economie is niet om over naar huis te schrijven”, zou mijn vader zeggen. Somberheid troef of toch niet? Natuurlijk is het een erg lastige tijd. Als corporatiebestuurder lijkt het wel topsport om de organisatie door deze barre tijd heen te loodsen. Zorgen dat je goed getraind bent en in staat om onverwachte dingen te verwachten, handig te trotseren of juist te gebruiken. Nieuwe dingen bedenken en doen, om zo je doelen te bereiken. En vooral ook vooruit kijken en vertrouwen hebben dat je als organisatie in staat bent om de dingen te doen waar je goed in bent.

 

Goed wonen

Voor ons als De Kernen gaat dat over goed wonen in een fijne omgeving , met prettige mensen om je heen. Natuurlijk is niet alles maakbaar, sommige dingen kosten veel tijd en uithoudingsvermogen. En toch……van De Kernen mag je verwachten dat we alles uit de kast halen, wat verantwoord is, om onze maatschappelijke rol goed in te vullen.

Afgelopen tijd zijn we druk doende geweest in te spelen op de huidige situatie. We stellen ons vragen als, hoe moet het in de nabije toekomst? Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de vergrijzing iets moois biedt? Dat er  goede (zorg)woningen beschikbaar zijn waar mensen lang zelfstandig kunnen wonen? Hoe versterken we met elkaar de unieke kwaliteiten van het dorp? Hoe gaan we om met een beperkte bevolkingsgroei of zelfs een bevolkingsafname? Wat betekent dat voor huisvesting, woonomgeving en voorzieningen? En wordt leefbaarheid nu bepaald door voorzieningen, door de samenhang of saamhorigheid of door initiatief van de gemeenschap om dingen voor en met elkaar te doen?!

Wij willen en zullen hiermee, juist op een positieve manier, aan de slag gaan. Wij zien achter de wolken de zon. Met een vernieuwd elan, nieuwe energie en vanaf oktober vanuit één locatie zijn we velen van u van dienst en het liefst samen met u!

Marinus Kempe

Deel deze pagina