Succesvolle zevende editie project ‘Zo wil ik wonen!’

Publicatiedatum: 11-06-2012

Het thema wonen staat deze weken op diverse manieren wederom centraal voor de tweedejaars leerlingen van het Pax Christi College. Het twee weken durende woonproject is dit jaar uitgebreid met de vakken Nederlands, Duits en Frans.

De sleutel voor het succes is de intensieve samenwerking met het Pax Christi College en De Kernen. Lesmateriaal ontwikkelen zij samen en gastdocenten van De Kernen geven les en begeleiden de leerlingen bij tal van onderwerpen die met het wonen te maken hebben. Zo worden ondermeer de verschillen tussen huur en koop onderzocht en bezoeken de leerlingen bouwlocaties.

Actuele onwikkelingen

Het project sluit zoveel mogelijk aan op actuele ontwikkelingen. Zo voeren de gymnasiumleerlingen een onderzoekje uit naar de problemen en oplossingen met betrekking tot het wonen in de dorpen in de gemeente West Maas en Waal in 2030. Een en ander sluit goed aan op de ontwikkeling van de ‘Visie Leefbaarheid 2030’!

Excursie

De afsluitende excursie naar het Nederlands Openluchtmuseum is zeer geslaagd. De leerlingen zijn onder begeleiding van medewerkers van De Kernen en docenten aan de slag geweest met tal van opdrachten in het buitenmuseum.

Onderschrift bij foto: Leerlingen hebben bij het vak techniek een  maquette ontworpen over de ideale woonwijk

Deel deze pagina