Uitbreiding van 12 nieuwe zorggeschikte appartementen in Beneden-Leeuwen

Publicatiedatum: 30-03-2017

Woonstichting De Kernen bouwt twaalf zorggeschikte appartementen aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen. Eind 2016 zijn de palen geboord, volgens planning worden de appartementen eind 2017 opgeleverd. Wethouder Sander Bos van gemeente West Maas en Waal en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen hebben onlangs een handje meegeholpen.

Veel belangstelling

Er is veel belangstelling voor de appartementen midden in het centrum van Beneden-Leeuwen. Negen van de twaalf appartementen worden bij voorrang verhuurd aan ouderen met een zorgindicatie. De overige drie appartementen worden geadverteerd via www.woongaard.com. Bewoners wonen zelfstandig en kunnen naar wens zorg en diensten inkopen van de zorgroep Maas en Waal. Zes appartementen worden aangeboden voor een huurprijs onder de huurtoeslaggrens van 592 euro. De overige zes appartementen hebben een huurprijs tussen de 628 en 710 euro.   

Steun provincie Gelderland

Mede dankzij subsidie van de provincie Gelderland is het realiseren van de nieuwbouwappartementen, grenzend aan het streekmuseum, mogelijk. Met deze bijdrage kunnen betaalbare woningen gebouwd worden. Meer weten? www.dekernen.nl  

Fotobijschrift: Wethouder Sander Bos van gemeente West Maas en Waal en directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen helpen mee op de bouw aan de Pastoor Zijlmansstraat in Beneden-Leeuwen.

 

Deel deze pagina