Veel belangstelling nieuwbouw Varikse3hoek Heerewaarden

Publicatiedatum: 30-01-2017

In Heerewaarden is de sloop gestart van fase 3, de laatste fase van herstructureringsproject Varikse3hoek. Zeventien nieuwe huurwoningen, waarvan dertien eengezinswoningen en vier multifunctionele woningen, worden gebouwd door aannemer De Vree en Sliepen uit Tiel. Er is veel positieve belangstelling van bewoners, omwonenden en woningzoekenden. De mooie nieuwe woonwijk bij de entree van Heerewaarden verrijst snel nu.

Van de zeventien nieuwe huurwoningen in fase 3 worden er tien straks bewoond door huurders uit de oude wijk. Zij ruilen hun oude woning in voor een energiezuinige nieuwbouwwoning met veel gemak en wooncomfort. De overige zeven woningen zijn geadverteerd op www.woongaard.com. Het gemiddeld aantal reacties was ruim 23, veel meer dan normaal. De woningen zijn toegewezen aan zes gezinnen en één alleenstaande. Drie nieuwe bewoners komen uit het dorp, de overige vier uit omliggende dorpen.

Planning

De Varikse3hoek is dit jaar helemaal klaar. Er staat dan een gevarieerde woonwijk met in totaal 38 prachtige huurwoningen. Volgens planning start de bouw van fase 3 volgende maand. Aannemer De Vree en Sliepen bouwt ook fase 3 in snel tempo. Nog voor de zomer worden de woningen opgeleverd. De laatste oude woningen aan de Burgemeester Wolterstraat worden naar verwachting in de zomer 2017 gesloopt.  

Fotobijschrift: De woningen in de laatste fase van herstructureringsproject Varikse3hoek in Heerewaarden worden gesloopt.

Deel deze pagina