Verwachtingen!

Publicatiedatum: 05-10-2010

Regelmatig laat ik een ‘ballonnetje op’ zoals dat heet. Ik ben altijd benieuwd naar de mening en standpunten van anderen. Wat beweegt, motiveert iemand iets te doen, te zeggen, na te laten en ga zo maar door. Maar ook wat verwachten we allemaal van elkaar! Veel kan ik u zeggen. Daarop denken we soms veel invloed te hebben, maar sommige dingen moet je loslaten! Zo ook het volgende….

Vandaag praat de vaste Kamercommissie WWI (van de Tweede Kamer) in Den Haag over de nodige veranderingen op de woningmarkt. Wat moet er gebeuren met de nieuwe regels uit Europa, met woningzoekenden die mogelijk straks tussen wal en schip belanden? Soms mag ik meepraten met die Kamercommissie, vandaag niet. Je moet dan loslaten, terwijl ik toch bepaalde verwachtingen heb! Maar ook al heb je mee mogen praten, uiteindelijk besluit de Tweede Kamer. Of ik het besluit goed vind of niet, ik moet er iets mee doen. Kijken hoe we lokaal de spelregels uit Den Haag, creatief kunnen toepassen, zodat we het voor de mensen hier zo goed mogelijk doen!

 

Ook heb ik aandacht voor iets heel anders....

Inspirerend was het oplaten van met helium gevulde ballonnen met een kaart eraan door  schoolkinderen van de openbare basisschool Prins Willem Alexander in Ophemert. Dit gebeurde tijdens het onthullen van het bouwbord voor het Kulturhus in Ophemert op 24 augustus jl.

De verwachtingen van de kinderen zijn groot! Hoe ver komt mijn ballon, hoe ver die van mijn vriendje? Zal ik winnen? In welk land komt mijn ballon misschien terecht en wie vindt deze? En stuurt die persoon het kaartje terug? Dit is een leuke luchtige wedstrijd, iedereen kan namelijk winnen.

We gaan een paar kinderen op korte termijn blij maken! Er zijn meer dan vier kaarten teruggekomen. Eén ballon kwam zelfs meer dan 1.000 km ver. Over geluk gesproken! Zou het jongetje van 8 jaar, wiens ballon zo ver kwam dàt verwacht hebben?  De winnaars zetten we in het zonnetje met een passend cadeautje. Want dat is iets wat kinderen natuurlijk wel verwachten! Ik feliciteer de kinderen graag persoonlijk op 28 oktober as.

Welke verwachtingen hebt u ten aanzien van De Kernen? Laat u het mij weten? 

Deel deze pagina