Voorbereiding ‘ONS Thuis’ Alphen van start

Publicatiedatum: 01-04-2021

De Kernen en gemeente West Maas en Waal hebben de opdracht aan Welzijnsorganisatie Sociom getekend om te starten met de werving en begeleiding van vrijwilligers voor ONS Thuis Alphen. Dit is een nieuw woonproject in de voormalige EDO-hof aan de Schoolstraat voor 6 alleenstaande inwoners, variërend in leeftijd maar vanaf 55 jaar. Ieder heeft een eigen woonruimte en bewoners kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke ruimte en binnentuin. Vrijwilligers ondersteunen hen zo nodig bij activiteiten.

Verbinden en maatwerk
Elke bewoner heeft zijn of haar persoonlijke wensen. Die worden aan elkaar verbonden. Daarom zoekt Ellen Jagtenberg, kwartiermaker voor dit project, in opdracht van Sociom naar vrijwilligers om de sociale kant van deze woonvorm op te zetten en te begeleiden. Dat gebeurt samen met de bewoners en is altijd maatwerk. Mensen zijn vrij in het samen zijn. Dankzij de ontmoetingsplek in het hart van het gebouw ontstaat er op een natuurlijke manier saamhorigheid.

Verbetering leefbaarheid
De drie partijen werken graag mee aan deze vernieuwende woonvorm voor inwoners die zich hiertoe aangesproken voelen. “Ik geloof in een gemeenschap waarin je op een leuke manier oud kunt worden”, vertelt directeur Marinus Kempe van De Kernen. Voormalig wethouder Bert van Swam onderstreept dit: “ONS Thuis betekent langer thuis blijven wonen in Alphen.” Sociom ondersteunt al vrijwillige adviseurs en andere vrijwilligers. Daarom werft en begeleidt zij ook de vrijwilligers voor dit project. “De woon- en ontmoetingsfunctie bieden dorpsgenoten vanaf 55 jaar de mogelijkheid om langer samen mee te doen en verbeteren ook de leefbaarheid,” besluiten Ellen Jagtenberg en Roland van der Heijden, directeur van Sociom.

Meer informatie
Belangstellenden voor de woningen of voor vrijwillige begeleiding kunnen contact opnemen met ejagtenberg38@gmail.com.

Bijschrift foto (vlnr):
Ellen Jagtenberg (Kwartiermaker ONS Thuis Alphen), Bert van Swam (voormalig wethouder), Marinus Kempe (directeur Woonstichting De Kernen) en Roland van der Heijden (directeur Sociom)

 

 

Deel deze pagina