Hoe goed is mijn huis geïsoleerd? 

Publicatiedatum: 14-10-2021

Huurders bellen ons momenteel met vragen over de isolatie van de woning. Ze maken zich zorgen over de hard stijgende gasprijs en dat is erg begrijpelijk. Als corporatie hebben wij de afgelopen jaren al onze woningen geïsoleerd of na-geïsoleerd waarbij dit redelijkerwijs mogelijk was. Dit doen wij vanwege het betaalbaar houden van de woonlasten én om bij te dragen aan het verbeteren van het klimaat. De woningen van De Kernen hebben gemiddeld energielabel A. Dit is voor een deel mogelijk gemaakt door de zonnepanelen. Een klein aantal woningen waarbij isolatie deels of niet is gebeurd, zijn woningen die op termijn gesloopt of nog opgewaardeerd of gerenoveerd gaan worden. En bij een klein aantal woningen is isolatie technisch gezien helaas niet mogelijk.

Wat kunnen huurders verwachten? 
We zitten niet stil. Verder verduurzamen gaat snel door, omdat er nog meer nodig is de komende jaren. Zo zijn we nu bezig met het plaatsen van 300 hybride warmtepompen in woningen waar dat technisch mogelijk is. We lopen voorop vergeleken met andere corporaties in Nederland. We doen ontzettend veel en investeren enorm in het verduurzamen van de woningen. Waar wij helaas geen invloed op hebben is de hoogte van de gas- en elektraprijs. 

Wat kunnen mensen zelf doen? 
Mogelijk doet iedereen er al alles aan om de energierekening laag te houden.
Ventileer sowieso voldoende! Het is gezonder en men bespaart hiermee. Vochtige, ongeventileerde lucht in huis kost meer gas om te verwarmen dan droge, geventileerde lucht. Zet ’s nachts de kachel niet zeer laag, want dan kost het juist extra energie om het huis weer warmer te krijgen. En kijk voor meer tips op www.milieucentraal.nl 

In Den Haag wordt er ook gekeken naar regelingen om dit te compenseren.

 

Deel deze pagina