West Maas en Waal verkoopt locatie ‘De Wijzer’ aan De Kernen

Publicatiedatum: 21-10-2019

Op 21 oktober hebben gemeente West Maas en Waal en Woonstichting De Kernen officieel de koopovereenkomst gesloten voor de locatie ‘De Wijzer’ in Beneden-Leeuwen. Op deze locatie was voorheen een basisschool. De Kernen wil hier een woonvoorziening bouwen voor jongeren met een zorgvraag. Sander Bos, wethouder gemeente West Maas en Waal en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen hebben samen het koopcontract ondertekend.

Nieuw initiatief
Samen met Stichting WiFinn wil De Kernen op het stuk grond van ‘De Wijzer’ een woonvoorziening bouwen. Stichting WiFinn is een wooninitiatief van ouders met kinderen binnen het Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en hieraan gerelateerde zorgvragen. WiFinn is geen zorginstelling, maar een woongroep waar deze kwetsbare jongeren (18+) beschermd, zelfstandig kunnen wonen. De Kernen zal de nieuw te bouwen locatie gaan verhuren aan WiFinn.

Er wordt gedacht aan een groep van ongeveer 20 bewoners. Voor de huisvesting houdt WiFinn rekening met de woon- en zorgvraag van deze bewoners. De zelfredzaamheid van deze bewoners staat voorop. Hierbij krijgen de bewoners de juiste ondersteuning en begeleiding. Deze zorg zal worden geleverd door Buro3o, dit is een zorginstelling voor behandeling en begeleiding van kinderen, jongeren en jongvolwassenen.

Informatieavond
Nu de koopovereenkomst is gesloten, volgt er op korte termijn een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden.
 

Deel deze pagina