Woonbond roept huurders op tot vordering bij de Belastingdienst

Publicatiedatum: 26-06-2018

In mei kende de rechter een schadevergoeding toe aan een huurder. Deze huurder stelde de Belastingdienst aansprakelijk voor het onrechtmatig verstrekken van inkomensgegevens aan de verhuurder. Van 2013 tot april 2016 ontbrak de basis hiervoor in de wet. Bij de huurverhogingen van 2016 en later zijn de gegevens wél rechtmatig verstrekt, omdat de wet toen is aanpast.

Heeft u in 2013 een inkomensafhankelijke huurverhoging gehad? 
Dan roept de Woonbond huurders op om zo snel mogelijk een vordering in te dienen bij de Belastingdienst. Stuur deze brief zo snel mogelijk, omdat de verjaring van deze vordering vijf jaar is.

Om de claim in te dienen moet u een specificatie van de huurverhoging overleggen voor de jaren 2013, 2014 en 2015. Onze huurders die de betreffende brieven niet meer hebben, kunnen een kopie bij ons opvragen. Stuur een mail met uw naam en adres naar: infodekernennl. 

Schadevergoeding alleen voor huurders met een inkomen vanaf €33.600 per jaar

Het indienen van deze claim voor schadevergoeding bij de Belastingdienst is alleen mogelijk voor huurders met een inkomen vanaf € 33.600,- per jaar die een extra huurverhoging kregen. Dit rekenmodel van de Woonbond geeft aan of u kans maakt met een claim. Of huurders daadwerkelijk geld gaan ontvangen, hangt af van of de Belastingdienst in hoger beroep gaat en wat de uitspraak van de rechter zal zijn. 

Voorbeeldbrief op site Woonbond

Op www.woonbond.nl vindt u meer informatie, zoals een voorbeeldbrief die u kunt gebruiken voor de aanvraag van schadevergoeding.

 

Deel deze pagina