Woonstichting De Kernen levert 15 huurwoningen in Dreumel op

Publicatiedatum: 04-02-2011

De Kernen heeft op 3 februari jl. 15 nieuwe huurwoningen opgeleverd in Plan De Poll in Dreumel. Een van de huurders ontving uit handen van wethouder Van Gruijthuijsen van gemeente West Maas en Waal de sleutels van haar ruime middenwoning. Ook heeft de wethouder bij haar de vlag eigenhandig uitgehangen.

Wethouder Gruijthuijsen heeft lof uitgesproken over de voortvarendheid van De Kernen ten aanzien van dit project. Eind 2009 startte de bouw en ruim een jaar later zijn alle 15 huurwoningen opgeleverd. De totale tijd vanaf de eerste plannen tot en met realisatie bedroeg circa drie jaar.


De Poll

Uitbreidingsplan De Poll kenmerkt zich door de grote diversiteit van de woningontwerpen. In totaal bestaat het plan uit 70 woningen. Het bestaat uit diverse typen koop- en huurwoningen. De 15 huurwoningen zijn onderverdeeld in 9 eengezinswoningen en 6 appartementen in twee bouwlagen zonder lift.


De opzet van de wijk

Naast de grote diversiteit aan woningtypes, is ook aan de stedenbouwkundige opzet van deze nieuwe wijk veel aandacht besteed. De nieuw aan te leggen wegenstructuur heeft een patroon van gebogen lijnen met richting de noordzijde een steeds wijder wordende structuur naar het landelijke achterland. Dit geeft de wijk karakter. De Poll is een woonbuurt waar veel contact is gezocht met het aangrenzend landelijk gebied. 

Fotobijschrift: Uithangen van de vlag (links wethouder Van Gruijthuijsen, midden nieuwe bewoonster, rechts de heer Boot, manager Wonen De Kernen) 

Deel deze pagina