Woonstichting De Kernen schrapt flink aantal nieuwbouwprojecten

Publicatiedatum: 06-12-2012

De Kernen draait een flink aantal nieuwbouwprojecten voorlopig terug als direct gevolg van de overheidsmaatregelen. Berekeningen laten zien dat de overheidsbezuinigingen nauwelijks tot geen ruimte meer laten voor nieuwbouw door corporaties.

Ook is de vraag naar nieuwe koopwoningen enorm gedaald door de economische crisis. De Kernen zet daarom vooral in op de verkoop van haar bestaande woningvoorraad en de verkoop van reeds opgeleverde nieuwbouwwoningen. De paar projecten die wél doorgaan, voegen volkshuisvestelijk het meeste toe.

Gevolgen organisatie

Het terugschroeven van een flink aantal projecten heeft gevolgen voor het aantal mensen dat bij De Kernen werkt en voor de werkgelegenheid bij bouwbedrijven en toeleveranciers. De corporatie heeft deze boodschap deze week aan haar personeel verteld. Begin 2013 krijgt zij meer duidelijkheid over de persoonlijke gevolgen voor haar medewerkers. Marinus Kempe, directeur-bestuurder: “ik betreur de ontwikkelingen zeer. Wij hebben onze zaken altijd goed op orde, maar nu komt de buitenwereld keihard naar binnen. We doen onze uiterste best zoveel mogelijk mensen aan boord te houden door verschuiving van werk en natuurlijk verloop.”


 

 

 

Deel deze pagina