Woonwijk Hof van Gameren feestelijk geopend

Publicatiedatum: 27-03-2017

Woensdag 22 maart heeft wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel samen met aanwezige kinderen de nieuwe woonwijk Hof van Gameren feestelijk geopend met de onthulling van de door ontwikkelende partijen geschonken parkbank. Een bijzonder moment samen met veel wijkbewoners, omwonenden en betrokken partijen. Directeur-bestuurder Marinus Kempe van Woonstichting De Kernen, directeur Erik van Breejen bij ABB Bouwgroep en wethouder Adrie Bragt van de gemeente Zaltbommel hebben alle aanwezigen kort toegesproken.

 

Gevarieerde woonwijk, mooi resultaat

Hof van Gameren telt in totaal 78 woningen, variërend van huurwoningen, koopwoningen tot vrije kavels. Zowel starters, als gezinnen en doorstromers hebben inmiddels hun thuis gevonden in Hof van Gameren. Het middelpunt van de wijk is de wadi voor de opvang van regenwater, en het speelveld voor kinderen. “Het dorp Gameren is in trek”, vertelt wethouder Bragt. “Een geliefd dorp, dichtbij de snelweg en de stad Zaltbommel met veel voorzieningen en met de charme van een dorp. Deze nieuwe woonwijk vergroot de leefbaarheid in Gameren. Een prachtig resultaat, waar we trots op zijn.”  
 

Samen gerealiseerd 

Voorafgaand aan de ontwikkelingen zijn er gesprekken geweest met dorpsgenoten. Omwonenden hebben meegedacht met de invulling van het gebied. Erik den Breejen, directeur bij ABB Bouwgroep: “We danken omwonenden voor hun ideeën voor deze nieuwe woonwijk. Mede dankzij hun medewerking is dit project tot stand gekomen.” 

In 2013 is aannemer Van der Ven gestart met het bouwrijp maken van de grond. Nu, drieënhalf jaar later, hebben zij de laatste hand gelegd aan de aanleg van de openbare ruimte. Het speelveld voor de kinderen wordt binnenkort ingericht en maakt  de woonwijk compleet. Hof van Gameren is gerealiseerd dankzij de samenwerking tussen de gemeente Zaltbommel, Waalwaardwonen, Woonstichting De Kernen en ABB Bouwgroep. 

Buren gezocht

Er is nog een aantal twee-onder-een-kapwoningen te koop. Op 1 april is er Open Huis tussen 11.00 en 15.00 uur op de Bulkenlaan in Gameren. www.hofvangameren.nl/abb.

Foto Anja Loepa: Wethouder Adrie Bragt pakt samen met de kinderen uit de nieuwe woonwijk Hof van Gameren het geschonken parkbankje uit.

Deel deze pagina