Zonnepanelen op 1.500ste huurwoning van De Kernen

Publicatiedatum: 13-11-2017

Op 9 november jl. hebben mevrouw en meneer De Jong, huurders bij De Kernen, de negen zonnepanelen op hun woning op een ongewone manier aan de zon blootgesteld. Samen met wethouder Teus Kool van gemeente Neerijnen en Jan Stern, vertegenwoordiger van de huurdersbelangen bij De Kernen, hebben zij een metersgroot doek naar beneden gehaald en de zonnepanelen onthuld. Deze woning is de 1.500ste woning die zonnepanelen heeft gekregen in het omvangrijke zonnepanelenproject van De Kernen.

Zonnepanelenproject halverwege in gemeente Neerijnen
De corporatie is nu halverwege dit project. In drie jaar tijd legt De Kernen op 3.000 huurwoningen zonnepanelen om daarmee bij te dragen aan lagere woonlasten voor haar huurders en aan een beter milieu. Mevrouw en meneer De Jong waarderen deze duurzame actie van De Kernen: “We vinden besparen op energie belangrijk, vooral vanwege het milieu. Deze energie is veel duurzamer.”  

Hoge ambities

Teus Kool vult aan: “Neerijnen wil zo duurzaam mogelijk werken en de nieuwe gemeente West Betuwe heeft de ambitie om in 2030 een energie neutrale gemeente te zijn. We zijn erg blij dat De Kernen ook hoge duurzaamheidsdoelstellingen heeft.” Eind 2018 hebben huurwoningen van De Kernen gemiddeld energielabel B of hoger. Jan Stern, vertegenwoordiger huurdersbelangen bij De Kernen: “De Bewonersraad vindt energiezuinige woningen erg belangrijk, net als het betaalbaar houden van de huur. Dit project van De Kernen is in goede samenspraak met ons tot stand gekomen.” 

Woonlasten omlaag met 22 tot 30 euro per maand

Met negen zonnepanelen kan ongeveer 22 tot 30 euro per maand bespaard worden op de elektriciteitsrekening. De Kernen stimuleert huurders ook zuinig met energie te blijven omgaan, omdat het gebruiksgedrag een belangrijke factor is voor de hoogte van de energierekening. 

75% van de huurders hebben straks zonnepanelen

Vanaf 2018 hebben 3.400 van haar 4.500 huurwoningen, zonnepanelen. Dan gaat het om ca. 75% van onze huurders die zelf energie opwekken. De Kernen is al een tijd bezig haar woningen te isoleren. In 2014/2015 zijn er al op 420 woningen zonnepanelen gelegd.  Deel deze pagina