Zonnig euronieuws voor onze huurders

Publicatiedatum: 08-04-2016

We hebben deze week prachtig nieuws; op 3.000 huurwoningen plaatsen we de komende drie jaar zonnepanelen. We zeggen hiermee: 3.000 klanten gaan de komende jaren tussen de 22 en 30 euro per maand besparen op hun elektriciteitsrekening met behulp van schone zonne-energie.

Reken ik dit eens  door op de achterkant van een bierviltje, dan betekent dit voor onze klanten dat zij per jaar (ook de 420 klanten die al zonnepanelen hebben gekregen) meer dan 1 miljoen euro aan energie besparen vanaf 2018. Want dan hebben we op de woningen waarop het mogelijk is, zonnepanelen gelegd. Dat is een prachtige besparing! Het staat buiten kijf dat ik dit een buitengewone vorm van schone energie vind.

Het belangrijkste is echter positief verschil maken in de portemonnee van onze klanten. Daar is het ons om te doen. U kunt zich aan de andere kant ook voorstellen dat door 1 miljoen besparing, er een andere besteding van dat geld in ons werkgebied gaat plaatsvinden. Of op zijn minst krijgen onze klanten elke maand iets meer ruimte. Dat stemt mij ook positief en is onze inzet; mensen met de laagste inkomens een goede woning tegen een betaalbare prijs bieden. Alleen een gematigd huurbeleid is dan niet genoeg. Energiekosten maken namelijk een groot deel uit van de totale woonlasten. 

Slechtste jongetje van de klas in Europa

We zien gelukkig meer corporaties hetzelfde doen, maar lang nog niet allemaal. We zijn er dan ook nog niet in Nederland. Europees gezien bungelen wij ergens onderaan de lijst van duurzame landen. Tamelijk zorgelijk als je het mij vraagt.  

Ik wens iedereen een lage energierekening toe

We zetten in in ieder geval een grote stap in de goede richting en wensen onze huurders een lage elektriciteitsrekening toe! En natuurlijk doen we er ook alles aan om hen bewuster te laten zijn van het eigen aandeel in de energiebesparing. Want menselijk gedrag kan de energierekening verhogen of verlagen. Wat goed werkt, daar doet een student voor haar eindscriptie onderzoek naar. We blijven graag ontdekken en leren! 

Marinus Kempe, directeur-bestuurder

Deel deze pagina