Zorgeloos ouder worden in gemeente Neerijnen

Publicatiedatum: 09-05-2014

Haaften krijgt 24 huurappartementen tegenover De Wittenberg Woonstichting De Kernen start deze maand met de bouw van 24 sociale huurappartementen in het centrum van Haaften, tegenover Zorgcentrum De Wittenberg. Dura Vermeer uit Rosmalen realiseert het project. 8 van deze appartementen wijst Zorgcentrum De Wittenberg toe aan mensen met een zorgindicatie.

Veel belangstelling voor ‘Wonen plus’

De heer Cor van de Craats, bestuurder van Zorgcentrum De Wittenberg:  “We verwachten belangstelling vanuit de hele gemeente Neerijnen voor deze appartementen. Je kunt hier zorgeloos ouder worden, omdat De Wittenberg allerlei zorgdiensten biedt. 

De combinatie van deze 24 appartementen aan de ene kant van de straat, en zorgdiensten aan de andere kant van de straat noem ik graag ‘Wonen plus’. Dat is bijzonder voor de gemeente. Je woont zelfstandig en comfortabel, met allerlei zorgdiensten op slechts een steenworp afstand.  Mensen kunnen hier nog terecht. Alles wordt immers ingeperkt. Je hoeft geen gebruik van zorgdiensten te maken, maar het kan wél. De bovenste 8 appartementen wijzen wij toe aan mensen met een zorgindicatie.”

Onderscheidend project

De heer Arno van den Thillart, adjunct-directeur Dura Vermeer: "Het gebouw past door de landelijke architectuurstijl  heel goed bij het dorp Haaften.  De gevels hebben veel detaillering en we maken deze van duurzame producten.  Ook hebben de appartementen mooie kappen en veel ramen.  Het is erg licht binnen en dat zorgt voor een prettig leefklimaat.  Er is veel mogelijkheid om buiten te zijn want de appartementen liggen in het groen en er zijn terrassen en balkons. Toekomstige bewoners kunnen hier rustig wonen en genieten van het buiten zijn. Parkeren kan aan de achterzijde van het appartementen. Hier staan ook de bergingen met een sedum dak en er komt een gezamenlijke opstelplaats voor scootmobiels. Tot slot komt er ook een binnentuin voor de bewoners."

Belangstelling?

De appartementen worden vanaf begin juni geadverteerd op www.woongaard.com. Belangstellenden kunnen contact opnemen met mevrouw Van Rangelrooij van De Kernen via telefoon 088 - 58 24 000. 

Deel deze pagina