Zorginstelling Cello en woonstichting De Kernen bouwen aan de toekomst in de Bommelerwaard

Publicatiedatum: 15-06-2011

Woonstichting De Kernen en Cello hebben op 10 juni de officiële oplevering van een woonzorgcomplex in Ammerzoden gevierd in aanwezigheid van waarnemend bestuurder van Cello, Frans Croonen en directeur-bestuurder Marinus Kempe van De Kernen. In het gloednieuwe onderkomen wonen 14 mensen met een verstandelijke beperking.

Voor beide organisaties betekent dit een nieuwe stap in hun streven een antwoord te geven op de diverse woon-/zorgvragen van mensen met een beperking in het gebied Bommelerwaard, Tielerwaard en het land van Maas en Waal.


Wonen in de eigen omgeving

Er zijn twee varianten in wonen; er is een groepswoning waar zes mensen wonen die veel begeleiding nodig hebben. En acht mensen wonen zelfstandig in een eigen appartement. Zij krijgen enkele uren per dag of per week begeleiding. Voor hen betekent het nieuwe complex aan de Mr. La Grostraat veel; zij kunnen in hun eigen omgeving blijven wonen. Woonstichting De Kernen werkt ook samen met andere zorgleveranciers voor vergelijkbare projecten.


Fotobijschrift: Officiële opening door Frans Croonen (links), waarnemend bestuurder Cello, bewoner (midden) en Marinus Kempe, directeur-bestuurder De Kernen (rechts).

 

Deel deze pagina