De Kernen wint opnieuw duurzaamheidsprijs

Publicatiedatum: 14-04-2022

v.l.n.r. Martijn de Groof (adjunct-directeur De Kernen), Esther Verbruggen (voorzitter Bewonersraad De Kernen), Marc van Wordragen (projectleider Vastgoedonderhoud De Kernen)

De Kernen is opnieuw blij verrast met de duurzaamheidsprijs die onderzoeksbureau Republiq heeft uitgereikt. Wij zijn de nummer 10 van meest duurzame corporatie van Nederland! Samen met voorzitter Esther Verbruggen van de Bewonersraad van De Kernen heeft De Kernen deze prijs in ontvangst mogen nemen.

Echte verbruikscijfers bepalen deze prijs
De corporatie die de meeste energiebesparing in een jaar heeft weten te realiseren wint de prijs. Het energieverbruik is niet gebaseerd op energielabels, maar op het werkelijke energieverbruik van bewoners. De gegevens van de netbeheerders (Liander, Enexis of Stedin) vormden de basis. Het gaat om de echte energiebesparing en niet om theoretische besparingen. Republiq vergelijkt alle corporaties van Nederland. Vorig jaar was De Kernen nummer 1 en dit jaar staan we nog steeds in de top 10. We zijn blij dat we als corporaties op de goede weg zijn met verduurzamen en dat dit effect positief en blijvend is.   

Meer weten? Kijk op https://www.republiq.nl/duurzaamheidsprijs. Op de site van Republiq wordt binnenkort ook het overzicht van de besparingen van de top 50 corporaties gepubliceerd. 

 

Deel deze pagina