Werken bij De Kernen

Nieuwsbericht

Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws De Kernen zet zes ‘tiny houses’ in Varik neer

De Kernen zet zes ‘tiny houses’ in Varik neer

Leestijd: 2 min

Primeur in West Betuwe - op woensdag 28 november j.l. zijn de sleutels door directeur-bestuurder Marinus Kempe van woonstichting De Kernen uitgereikt aan de nieuwe huurders van de zes tiny houses aan de Molenstraat in Varik.

 

Oplossing

Op kortere termijn ziet De Kernen meer vraag van kleinere huishoudens. Op de langere termijn is die vraag onzeker. Tiny houses bieden nu een praktische oplossing om in de woonbehoefte te voorzien. Als de vraag wegvalt, zijn deze compacte woningen verplaatsbaar naar een ander dorp waar behoefte is aan een tijdelijke oplossing of krijgen de woningen een andere bestemming. Deze woningen hebben een minder lange levensduur en zijn een proef. De Kernen bouwt woningen vooral om deze lang te kunnen verhuren.  

Jongeren in Varik

Varik heeft nadrukkelijk aangegeven huisvesting voor jongeren nodig te hebben. Nu is er één jongere uit Varik in een tiny house komen wonen. De andere bewoners komen uit andere gemeenten, waaronder Neerijnen en Tiel. De bewoners zijn overwegend jongeren. Ook komt er een statushouder te wonen. 

Nederland

Tiny houses zien we steeds vaker in Nederland. En niet alleen in de huursector. Sommige mensen willen niet meer de lasten van een groot huis. Klein wonen biedt voordelen zoals lagere woon- en energielasten. Er zijn minder spullen nodig en voor sommige mensen staat klein wonen gelijk aan een gevoel van vrijheid.