Nieuwsbericht

Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Hoogste punt van woongebouw voor jongeren bereikt

Hoogste punt van woongebouw voor jongeren bereikt

Leestijd: 2 min

Op 22 april jl. is het hoogste punt van het Woongebouw aan de Rozenstraat in Beneden-Leeuwen gevierd met de toekomstige bewoners en hun ouders en vele belangstellenden. Samen met initiatiefnemer van het wooninitiatief, Jacky Gerrits, zijn zoon en wethouder Rob Reuvers en Marinus Kempe, directeur-bestuurder Woonstichting De Kernen is de vlag gehesen om het hoogste punt te markeren.

In nauwe samenwerking met de initiatiefnemer Stichting WiFinn en gemeente West Maas en Waal worden de 21 appartementen gerealiseerd in dit woongebouw voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en hieraan gerelateerde zorgvragen. WiFinn is een wooninitiatief waar deze jongeren van 18 jaar en ouder beschermd met 24-uurs zorg en ondersteuning kunnen wonen. De Kernen verhuurt de nieuw te bouwen locatie in Beneden-Leeuwen aan WiFinn. De Kernen verhuurt meer locaties waar zorg verleend wordt, zoals de Herbergier in Beneden-Leeuwen. Deze ontwikkeling is in lijn met de missie en visie van De Kernen.

Duurzaam gebouw
Het gebouw is ontworpen door Markt 38 Architectuur uit Made, aannemer P. van Leeuwen bouwt het. Als het klaar is, heeft het gebouw 21 appartementen, twee gemeenschappelijke woonkamers, een teampost met slaapwacht ruimte en twee bergingen. Het gebouw is energiezuinig en volledig elektrisch, op het dak komen hiervoor 207 zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen.

Nog twee appartementen beschikbaar
Er zijn tot slot nog twee appartementen beschikbaar. Meer informatie en aanmeldingen via Stichting WiFinn, www.wifinn.nl