Nieuwsbericht

Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Onthulling bouwbord markeert start bouw woon-zorgcomplex voor jongvolwassenen in Beneden-Leeuwen

Onthulling bouwbord markeert start bouw woon-zorgcomplex voor jongvolwassenen in Beneden-Leeuwen

Leestijd: 1 min

Samen met initiatiefnemer Stichting WiFinn, Jacky Gerrits, zijn zoon Twan en Marinus Kempe, directeur-bestuurder De Kernen is het bouwbord onthuld om de start van de bouw van het woon-zorgcomplex voor 21 jongvolwassenen.

 

Op deze plek van een voormalige basisschool komt een woongebouw voor jongeren met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en hieraan gerelateerde zorgvragen. WiFinn is een wooninitiatief waar deze jongeren van 18 jaar en ouder beschermd met 24-uurs zorg en ondersteuning kunnen wonen. De Kernen verhuurt de nieuw te bouwen locatie in Beneden-Leeuwen aan WiFinn. 

Duurzaam gebouw
Het gebouw is ontworpen door Markt 38 Architectuur uit Made. Hierin komen de 21 appartementen, twee gemeenschappelijke woonkamers, een teampost met slaapwacht ruimte en twee bergingen. Het gebouw is energiezuinig en volledig elektrisch, op het dak komen hiervoor 207 zonnepanelen en er wordt gebruik gemaakt van warmtepompen.
Meer informatie over Stichting WiFinn en aanmeldingen via Stichting WiFinn, www.wifinn.nl

Fotobijschrift: Jacku Gerrits en zijn zoon Twan (links) en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen (rechts)

Foto door Hans Duijghuisen