Nieuwsbericht

Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Oude woningen in Waardenburg maken plaats voor 30 nieuwe sociale huurwoningen

Oude woningen in Waardenburg maken plaats voor 30 nieuwe sociale huurwoningen

Leestijd: 1 min

Na vier jaar van voorbereidingen en gesprekken met bewoners, klankbordgroep, omwonenden en gemeente West Betuwe is dinsdag 24 oktober jl. een belangrijk moment gemarkeerd in de herstructurering van 24 woningen aan het Koningin Julianaplantsoen en 4 seniorenwoningen aan de Wilhelminalaan in Waardenburg. Onder de projectnaam 'Het Plantsoen' worden in totaal 28 oude huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor 30 nieuwe, duurzame huurwoningen.

Door de onthulling van het bouwdoek hebben bewoner de heer Van Leerdam (rechts), wethouder Jacoline Hartman van de gemeente West Betuwe (links) en directeur-bestuurder van De Kernen, Marinus Kempe (midden) samen het startsein van de sloop geven.

30 woningen
Nadat de woningen gesloopt zijn, realiseert Reuvers Ontwikkeling & Bouw de 30 nieuwe duurzame woningen. Het project 'Het Plantsoen' bevat een mix van verschillende woningen, zoals multifunctionele woningen, compacte woningen, eengezinswoningen, studio’s en appartementen.

De verwachting is dat begin 2024 wordt gestart met de bouw. De planning is dat de woningen omstreeks eind 2024 worden opgeleverd.